woensdag 22 april 2009

Zamajavanje naroda. Fw: [sorabia] Srpski mediji // Tazimo ostavku ministra odbrane‏








Slobodan & Iris = Odgovorni uredniici



======================================



Zamajavanje naroda. Fw: [sorabia] Srpski mediji // Tazimo ostavku ministra odbrane‏








Љубомир Т. ГРУЈИЋ




Zamajavanje naroda. Fw: [sorabia] Srpski mediji // Tazimo ostavku ministra odbrane‏
Van:
Lyubomir Gruyitch (lyubomir_gruyitch@yahoo.com)
Verzonden:
woensdag 22 april 2009 17:29:37
Aan:
Predsednik Tadic (kontakt.predsednik@predsednik.yu)
CC:
vesti (sn-vesti@ml.asahi-net.or.jp); vojska.srbije@mod.gov.rs; info@mod.gov.rs; Srpski Sabor Dveri Dveri (infodveri@verat.net); dverisrpskenis@eunet.yu; redakcija@blic.rs; internet@blic.rs; info@eunet.rs; redakcija@novosti.rs; internet@novosti.rs; marketing@pravda.rs; marketing@smedia.rs; office@smedia.rs; ogledalo@eunet.rs; pogledi@sbb.rs; redakcija@glas-javnosti.rs; telegraf@eunet.rs; Postojbina (postojbina@yahoogroups.com); Sorabia (sorabia@egroups.com); srbija_medjusljivama@yahoogroups.com; Pokret (pokret@eunet.yu); info@srb-obraz.org; Vidovdan Info (info@vidovdan.org); srpska_borba@yahoo.com; srpskasparta@hotmail.com; Kongres srpskog ujedinjenja (info-serbian@serbianunity.net); SRPSKA ARMIJA (srpska-armija@hotmail.com); SRPSKA ARMIJA (the.serbianarmy@hotmail.com); Srpski glas (srpskiglas@serbianvoice.eu); Srpski narodni pokret 1389 (jedan389@yahoo.com); Srpski Nostradamus (soka.lazic@vk.htnet.hr); webmaster-srpskaiskra.com (webmaster@srpskaiskra.com)
Господин Борис ТАДИЋ, Председник Р. Србије
kontakt.predsednik@predsednik.yu

Поштовани господине председниче Републике Србије Борисе ТАДИЋУ,
Да ли знате да је од Слободана МИЛОШЕВИЋА јавно, писмено, један појединац тражио још у суботу 16. марта 1991. године да поднесе оставку на функцију председника Републике Србије?
Да ли знате да је Удружење књижевника Србије отворило у недељу 17. марта 1991. године потписивање петиције Слободану МИЛОШЕВИЋУ да поднесе оставку на функцију председника Републике Србије?
Да ли знате да је ту петицију било потписало око 20 000 (двадесет хиљада) људи?
Да ли знате да ту петицију није подржала ни једна политичка странка (чиме су све опозиционе странке тог доба стекле да заслужено носе назив: „Милошевићева опозииција“)?
Да ли знате да је у оквиру омладинских захтева из омладинског протеста 10. – 13. марта 1991. године био захтев за смењивање једног министра?
Да ли знате да у оквиру тих омладинских захтева, као и у иступањима омладине у току тог протеста, није био захтев за смену Слободана МИЛОШЕВИЋА?
Да ли знате да је др Зоран ЂИНЂИЋ око 9:30 сати у среду 13. марта 1991. године дошао међу малобројну омладину око Чесме на Теразијама и покушавао око пола сата да их убеди да одлуче да се протест прекине, што они нису прихватили?
Да ли знате да је др Зоран ЂИНЂИЋ око 01:30 сати у четвртак (ујутро, после поноћи) 14. марта 1991. године изашао на бину пред десетине хиљада људи и покушавао да узме микрофон од водитеља, који је то одбијао знајући за ЂИНЂИЋев покушај претходног јутра, и да је др ЂИНЂИЋ јурио неколико минута водитеља по бини док није успео насилно да му узме микрофон?
Да ли знате да је потом др Зоран ЂИНЂИЋ обећао да опозиција гарантује да ће бити испуњени и сви преостали неиспуњени захтеви омладине и да је тако убедио присутне да прихвате да се прекине протест?
Да ли знате да је од Слободана МИЛОШЕВИЋА тражено, писмено и јавно, и у јесен 1992. године, и у јесен 1993. године да поднесе оставку због кршења Устава?
Ово сам Вам све написао као очевидац и сведок.
Не могу да пишем о тромесечном протесту из 1996./1997. године јер тада нисам био у Србији.
Да ли знате да је Слободану МИЛОШЕВИЋУ био упућен апел да поднесе оставку у октобру 1998.?
Да ли знате да је Слободану МИЛОШЕВИЋУ било писмено јавно предложено да поднесе оставку у априлу 1999 године и да сву власт, у току НАТО агресије, преузме Војска СРЈ?
И пошто је Слободан МИЛОШЕВИЋ све те предлоге одбио, да ли знате да је 5. маја 2000. године Скупштини СРЈ био поднет захтев да смени Слободана МИЛОШЕВИЋА с функције и положаја председника СРЈ?
Сви ти предлози и захтеви за оставку Слободана МИЛОШЕВИЋА су били подношени због његовог кршења Устава. Да ли то знате?
Ви се вероватно сећате да је Слободан МИЛОШЕВИЋ био одбијао и да прихвати резултат председничких избора из септембра 2000. године?
Ваљда се сећате да се тада дигао народ Србије и да је ситуацију разрешио Уставни суд према Уставу и резултату избора?
Ако се не сећате, подсећам Вас на све то.
И ево сада, Србија је под Вама у још лошијој ситуацији: Ви кршите Устав драстичније од Слободана МИЛОШЕВИЋА, на очиглед домаће и стране јавности. Ради подсећања у Референцама су наведени дописи у којима су Вам упућиване молбе да поднесете оставку, а која се налази на Интернету:
http://www.thepetitionsite.com/petition/316140698
http://www.thepetitionsite.com/1/molba-g-borisu-tadicu-da-podnese-ostavku
Ви се о све то оглушавате.
Ви, као и Слободан МИЛОШЕВИЋ, видите да је омладина суздржана да од Вас тражи оставку, већ тражи смењивање министра (погледајте доњи допис Србског сабора двери). Ви знате да испуњење тог захтева ништа неће да промени јер и после тога Ви остајете председник Републике Србије, као што је и Слободан МИЛОШЕВИЋ био остао Председник.
За разлику од председниковања Слободана МИЛОШЕВИЋА, под ким је Уставни суд имао моралне снаге и уставног ауторитета да одлучи по Уставу, садашњи Уставни суд је немоћан да делује по Уставу по питању Ваших кршења Устава и по питању предлога да се забрани рад Демократској странци, чији сте Ви противуставни председник, због Ваших и њених кршења Устава и противуставног подчињавања власти и функције председника Републике Вама и тој политичкој странци.
Имајући у виду све изложено, апатију у народу, неспособност опозиционих странака, пасивност Уставног суда, мени изгледа да сте Ви уверени да би испуњење доњег захтева за смену министра смирило народ, и да имате довољно искуства из судбине Слободана МИЛОШЕВИЋА, те да можете и даље да неуставно и противуставно будете председник Републике Србије. Ако је овај утисак тачан, онда Ви заслужујете честитке на веома успешном постепеном стављању Републике Србије под Вашу диктатуру.
Изражавам Вам своју жељу да добијете од држављана Републике Србије, тј. од Републике Србије, све оно, онако и онолико, што сте, како и колико заслужили.
Среда, 22. април, 2009. године С поштовањем,
Љубомир Т. ГРУЈИЋ
РЕФЕРЕНЦЕ (од 4. до 8. су Вам биле достављене):
1. Писма Љубомира Т. ГРУЈИЋА Слободану МИЛОШЕВИЋУ (16. март, 1991. Октобар 1992., новембар 1993.).
2. Апел домаћим и страним председницима и владама (22. октобар, 1998. годие)
3. Допис „Захтев да се господин Слободан МИЛОШЕВИЋ разреши функције председника Савезне Републике Југославије“ Савезној скупштини СРЈ (5. мај, 2000. године).
4. Допис „Неуставност текућих председничких изборa: њихово стављање ван снаге“ председнику Борису ТАДИЋУ и председничким кандидатима Борису ТАДИЋУ и Томиславу НИКОЛИЋУ (31.01.2008. године).
5. Допис „Ваш однос према Уставу, држави и народу и Ваша одговорност захтевају Вашу оставку“ председнику Борису ТАДИЋУ (25:01.2008. године).
6. Допис „Оцена уставности и законитости рада и деловања председника Републике Бориса ТАДИЋА“ Уставном суду (12.05.2008. године).
7. Допис „Забрана рада Демократској странци“ Уставном суду (30. 09. 2008. године).
8. Допис „Устав и рад Уставног суда“ Уставном суду (07. 04. 2009. године).


----- Forwarded Message ----From: Boba To: sn-vesti ; sorabia ; vojska.srbije@mod.gov.rs; info@mod.gov.rs; Predsednik Tadic Sent: Wednesday, April 22, 2009 1:47:17 PMSubject: [sorabia] Srpski mediji // Tazimo ostavku ministra odbrane

http://www.dverisrpske.com/tekst/173739===========Саопштење за јавност Српског сабора ДвериЗа оставку министра одбране Србије!Штампај Пошаљи на маил На основу чијих и каквих овлашћења министар војни одлучује да наше војнике пошаље на војне маневре НАТО-а у Грузију? Зашто се у Србији још увек ћути о скандалозној вести коју су објавиле многе светске агенције: да ће Војска Србије бити међу 19 учесника НАТО вежби у Грузији? На ову бруку и срамоту за српски народ постоји само један одговор: хитна смена министра одбране у Влади Републике Србије.Ко командује Војском Србије?Српски сабор Двери свим званичним институцијама наше државе поставља питање да ли је Србија још увек демократска земља у којој се поштује подела власти и политичка тежина коју имају демократски изабране институције каква је Народна скупштина Србије?Народна скупштина Србије (као државни орган са највећим демократским легитимитетом у држави) донела је резолуцију о војној неутралности Србије и, колико је познато, та резолуција до данас није измењена.На основу чијих и каквих овлашћења онда министар војни одлучује да наше војнике пошаље на војне маневре НАТО-а у Грузију? Зашто се у Србији још увек ћути о скандалозној вести коју су објавиле многе светске агенције: да ће Војска Србије бити међу 19 учесника НАТО вежби у Грузији? На ову бруку и срамоту за српски народ постоји само један одговор: хитна смена министра одбране у Влади Републике Србије.У тренутку када председник Русије Дмитриј Медведев обуставља сарадњу са НАТО-ом због војних вежби на граници Русије и када се у самој Грузији не зна колика је политичка тежина режима Михаила Сакашвилија (пошто су у току велики протести опозиције са захтевом за његову смену), наш министар војни, дрско поништавајући одлуку свих демократских установа Србије самовољно шаље наше војнике у помоћ НАТО пакту и диктатору Сакашвилију!!!Постајемо ли ЛатиноСрбија?Званично захтевамо, у име аутентичне српске и православне јавности чији смо представници, да нам Председник Србије, Председник Народне Скупштине Србије и Председник Владе Србије одговоре на следећа питања:* када је и којом одлуком у Србији укинута парламентарна демократија и уведен режим војне хунте на челу са министром војним?* да ли наши војници на маневрима у Грузији потврђују да смо, против резолуције Народне скупштине Србије, постали чланице НАТО?* да ли наши војници у Грузији (заједно са другим НАТО снагама) постају преторијанска гарда диктатора Сакашвилија, како би застрашили грузијску опозицију?* ко ће сносити одговорност за угрожавање живота и здравља наших војника у случају оружаних сукоба у Грузији?Независно од одговора који ћемо добити од институција Србије на ова питања, Двери желе да подсете нашу јавност на сву срамоту и последице које ће овако слугерањска одлука министра војног изазвати:* на наше односе са Русијом и њену подршку српској борби за одбрану Косова и Метохије,* на чињеницу да се Србија претвара у банана републику у којој НАТО амбасадори одређују нашу спољну и унутрашњу политику,* на чињеницу да су НАТО амбасадори на сличан начин деценијама у Латинској Америци овако подржавали министре војне у рушењу легитимности демократских установа и да је то као последицу тим земљама оставило разорену привреду, корумпиране државе и масовне гробнице политичких противника,* на чињеницу да чак ни нацисти нису успели да ђенерала Недића натерају да српске војнике пошаље против Русије, а да је актуелни министар војни показао већи степен колаборације према НАТО пакту него што је окупирана Србија показивала према Силама Осовине,* на чињеницу да се у тренутку десетогодишњице од НАТО бомбардовања настављају припреме за улазак Србије у НАТО упркос противљењу Скупштине и већине народа Србије.Српски сабор Двери ће подржати све протесте против ове срамоте на части Србије, као и покренути иницијативу за смену министра одбране у Влади Републике Србије који је Србију обрукао више него ико у модерно доба.У Београду, 22. априла 2009.Управни одбор Српског сабора Двери
===============================
==================
===






SRBSKA ARMIJA BR. 1 = 21 MART 1991
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=b4c24420-e1f4-4342-b325-d4413f66bab4



SRBSKA ARMIJA BR. 2 = 21 JUNI 1991
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=6ef81697-3ddb-4c98-8178-b81787279ca6


SRBSKA ARMIJA BR.3 = 21 SEPTEMBAR 1993
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=8b77dd40-31e1-498a-85ef-6753ec2b8b2e



SRBSKA ARMIJA BR.4 = 21 DECEMBAR 1991
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=0cb764fe-73c1-4d9f-aeff-b811eab75d00




SRBSKA ARMIJA BR.5 = 21 MART 1992
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=f8b9ebf5-8249-4706-be7a-506c92ad9014

SRBSKA ARMIJA BR.6 = 21 JUNI 1992
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=1bca37e4-5439-4ccc-b934-3a52bcbf3347

SRBSKA ARMIJA BR.7 = 21 SEPTEMBAR 1992
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=bd74240d-97f7-4c14-9a70-d9475fb2ba47


SRBSKA ARMIJA BR.8 = 21 DECEMBAR 1992
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=1e87d205-9870-4007-84d3-af3830e3c93a

SRBSKA ARMIJA BR.9 = 21 MART 1993
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=9a181ba9-f24b-4041-99a9-49e1fe9df6fd

SRBSKA ARMIJA BR.10 = 21 JUNI 1993
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=65618a67-473c-43ab-9266-f97469cf2168


SRBSKA ARMIJA BR.11 = 21 SEPTEMBAR 1993
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=7bc07835-4346-421f-9ce7-2beac2c0b8b4

SRBSKA ARMIJA BR.12 = 21 DECEMBAR 1993
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=d4432456-4aba-41da-be85-51911f42810d


SRBSKA ARMIJA BR.16 = 21 SEPTEMBAR 1994
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=bb7376b4-8183-41e1-ae0d-a740e1a6d6e2
(MOMENTAKNO 30 STRANICA = OSTALE SLEDE KASNIJE)

SRBSKA ARMIJA BR.16 = 21 DECEMBAR 1994
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=27940888-60df-46ee-bada-5a0d673706bf

SRBSKA ARMIJA BR.21 = 28 JUNI 1997
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=1b5c2935-19e9-4e5f-bd0d-626b0df17408


SRBSKA ARMIJA BR.23 = 28 JUNI 1998
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=89966ff9-e673-49cf-86f5-ed0ac17e980c

SRBSKA ARMIJA EXTRA EDITION BR. 1
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=bfc4589e-4054-4c89-a410-f8b6c3a0ec8c

SRBSKA ARMIJA NE ODGOVARA ZA SADRZAJ OBJAVLJENIH CLANAKA I KOMENTARA. MISLJENJA IZNESENA U CLANCIMA ILI KOMENTARIMA SU PRIVATNO MISLJENJE AUTORA CLANKA ILI KOMENTARA I MOZDA NE PRESTAVLJAJU STAVOVE REDAKCIJE SRBSKE ARMIJE..

SVI VASI KOMENTARI BICE OBJAVLJENI - SPBSKA ARMIJA NE PRIPADAJU BILO KOJOJ POLITICKOJ STRANCI - MI SE U SVEMU RAZLIKUJEMO OD PODREPASA, KOJI SU U SLUZBI ILI ISTOCNE ILI ZAPADNE PETE KOLONE... I KOJI MORAJU PRETHODNO TRAZITI ODOBRENJE MOGU LI OBJAVITI VASE KOMENTARE...
SRDACNO
GLAVNI UREDNIK SRBSKE ARMIJE DR. SLOBODAN PIVLJANIN

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Van: comments@whitehouse.gov
Verzonden: donderdag 23 april 2009 2:05:53
Aan: the.serbianarmy@hotmail.com

Dear Friend, Thank you for your message. On behalf of President Obama, we appreciate hearing from you. The President has promised the most transparent administration in history, and we're committed to listening to and responding to you. In order to better handle the millions of electronic messages we're receiving and respond more quickly, we've implemented a new contact form on our website: http://www.whitehouse.gov/contact/ Please note that this web form has replaced comments@whitehouse.gov. That email address is no longer monitored, so we encourage you to resubmit your message through the link above. Thank you for using the web form and helping us improve communications with you. Sincerely, The Presidential Correspondence Team

SRBSKA ARMIJA zei

CONTACT US
President Obama is committed to creating the most open and accessible administration in American history. To send questions, comments, concerns, or well-wishes to the President or his staff, please use the form below:

Thank you.
You can also call or write to the President:
The White House
1600 Pennsylvania Avenue NW
Washington, DC 20500
Gifts & Items Sent to the White House
Items sent to the White House are often significantly delayed and can be irreparably harmed during the security screening process. Therefore, please do not send items of personal importance, such as family photographs, because items may not be returned.

For security reasons, please do not send consumable gifts -- such as food, flowers, and other perishable items -- to the White House. While President Obama, the First Lady, Vice President Biden, and Dr. Biden appreciate your thoughtfulness, they request that instead you look to your local community for opportunities to assist your neighbors in need.

Phone Numbers
Comments: 202-456-1111
Switchboard: 202-456-1414
FAX: 202-456-2461

TTY/TDD
Comments: 202-456-6213
Visitors Office: 202-456-2121