donderdag 26 maart 2009

Promocija knjige ' Kosovo- Rezultati 199-2009'‏



By: Iris & Slobodan

Urednici: Iris & Slobodan











Промоција књиге 'Косово-Резултати 1999-2009'






Promocija knjige ' Kosovo- Rezultati 199-2009'‏
Van:
Eparhija rasko-prizrenska i kosovsko-metohijska (info@eparhija-prizren.com)
Verzonden:
donderdag 26 maart 2009 19:33:20
Aan:
the.serbianarmy@hotmail.com
26. март 2009.Извор: Танјуг







Зборник записа "Косово-резултати 1999-2009" у којој су изнета мишљења и анализе 14 страних аутора о догађањима на Косову и Метохији представљен је данас у међународном прес-центру Танјуга.
"Аутори ове књиге дали су свој прилог истини потврдивши тако да не стоје сви Американци иза политике Стејт департмента и отимања Косова и Метохије од матице Србије", рекао је на конференцији за новинаре Епископ рашко-призренски Артемије говорећи о том издању Америчког савета за Косово и Епархије рашко-призренске.
Ти други Американци, како је рекао владика Артемије, нису део мрака у чијем стварању и даље учествује међународна заједница, они подржавају српски народ показујући разумевање за њихова залагања за очување наслеђа на Косову и Метохији.
"Ова друга Америка ће кад тад добити реч и доћиће време када ће се критички осврнути на доба америчког империјализма", рекао је Епископ рашко-призренски и додао да ова књига припада таквој будућности.
Незаконита држава Косово и мистерија америчке политике на Балкану чији циљеви нису хуманитарни већ хегемонистички, тема је прилога Џима Џатраса о коме је говорио уредник књиге Срђа Трифковић.
"Неко незаконито Косово не може бити фактор стабилности на Балкану и у Европи", написао је Даг Бандоу из Кејто института у Вашингтону, навео је Трифковић нагласивши значај детаљне анализе о селу Рачак које је запалило рат на Балкану.
Износећи анализу Џејмса Бисета из Фонда лорда Бајрона за балканске студије, Трифковић је навео његову тврдњу да је хуманитарна интервенција на Косову лажна и предвиђања да ће финансијски проблеми зауставити америчку ароганцију и агресију на мале народе.
Трифковић је аутор текста о зеленој балканској трансферзали у коме разматра могућност, како је рекао, параноидности те визије и њене геополитичке позадине.
Књига је зборник оригиналних текстова на енглеском језику и намењена је члановима спољно-политичког одбора америчког сената као и представницима медија у Америци који се баве овим темама.
Дистрибуцију ће обавити Епархија рашко-призренска а до ране јесени, како је речено на конференцији, очекује се и ново издање у преводу на српски језик.



1 opmerking:

Anoniem zei

VEC CETVRTI DAN SU SERBSKE INTERNET NOVINE IZBACENE SA INTERNERTA...

ZVANICNO VELE DA SMO NACINILI TEZAK PREKRSAJ PA SU NAS ZBOG TOGA SKINULI SA INTERNETA..

KAKAV PREKRSAJ = JOS NAM NIJE SAOPSTENO..

SOBZIROM DA JE SAMO REC SRBIN = U OCIMA SRBOMRZACA = VELIKI PREKRSAJ ..

NEOCEKUJEMO MNOGO DOBROG



U MEDJUVREMENU SALJEMO VAM, NOVE RADOVE SA NOVIH SAJTOVA..

BILO KAKO BILO MI IDEMO DALJE..

DO POBEDE NAD DOMACIM I STRANIM NEPRIJATELJIMA SRBSTVA I SRBSKOG NARODA

SRBSKA ARMIJA

U IME SRBSKE ARMIJE

SLOBODAN SLOBODAN